Receptek Főételek Húsos ételek Kapros-gombás pulykacomb

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

10 dkg vaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

3 dl tejszín

1 fej hagyma

1 dl fehérbor

20 dkg gomba

3 cl konyak

1 kanál kapor

75 dkg pulykacomb

3 kanál átszitált liszt

Leírás

A pulykacombot kis kockákra vágom, megsózom, megborsozom, és lisztben megforgatom. A vajat megforrósítom, sárgára fonnyasztom rajta a megtisztított vöröshagymát és az összetört kapormagot. Ezután rádobom a húskockákat, és hirtelen, erős lángon lepirítom. Állandóan kevergetem, hogy le ne égjen. Amikor a húskockák már barnáspirosak, rálocsolom a konyakot, és azonnal meggyújtom. A láng elhamvadása után, ráöntöm a tejszínt és a fehérbort. Citromlével ízesítem, majd befedve, gyakori kevergetés közben, puhára párolom. Hozzáadom a közben megtisztított és felszeletelt gombát. Készre párolom. Csak az utolsó pillanatban keverem bele a finomra vágott kaprot, és felöntöm még egy kis tejszínnel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4