Receptek Főételek Húsos ételek Kapros húsgombóc

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

2 darab Tesco Finest friss tojás

1,5 dl tejföl

3 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

2 dl tejszín

2 darab hagyma

30 dkg rizs

1 csipet őrölt kömény

50 dkg darált hús

1 kanál kapor

1 kanál átszitált liszt

Leírás

A hagymát apróra vágjuk, majd a felét a húshoz rakjuk. Hozzáadjuk a rizst, tojást, sót, borsot, fokhagymát és az egyik csomag apróra vágott kaprot. Összeállítjuk, majd gombócokat formálunk belőle. A maradék hagymára pirospaprikát szórunk, kevés őrölt köményt, 1 gerezd zúzott fokhagymát adunk hozzá, kevés vizet, majd belerakjuk a gombócokat. Annyi víz legyen rajta, ami ellepi a gombócokat. Ha megfőtt, a levét behabarjuk a fele tejföl, fele tejszín habarással, amihez az apróra vágott kaprot hozzáadjuk. A gombócokkal visszatéve, összeforraljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4