Hozzávalók

1 kg alma

1 darab citrom (héja, leve)

1 csipet őrölt fahéj

20 dkg barna cukor

Leírás

Az almákat meghámozom, csutkáját kiemelem, cikkekre vágom. Egy vastag talpú, öntöttvas serpenyőben felforrósítom a vajat és halványbarnára pirítom. Ekkor beleteszek egy evőkanál barna cukrot és karamellizálom (tehát közepes lángon hagyom olvadni, kevergetés nélkül). Ha már ez is halványbarna, akkor beleszórom az almacikkeket. Ezeket is hagyom jól lepirulni, csak ritkán keverem meg, ne törjem össze. Közben rászórom a fahéjat is, olyan 10 perc alatt lesz készen. Hideg fagyival, joghurttal, de csak úgy magában is isteni.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4