Receptek Főételek Tészta Kelkáposztás carbonara spagetti

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 kanál liszt

1 csomag spagetti

15 dkg sonka

5 dkg vaj

1 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

2 dl tejszín

1 marék reszelt parmezán

2 darab tojás sárgája

10 dkg bacon

1 csipet szerecsendió

1 fej kelkáposzta

Leírás

A húsféléket 3-4 mm-es csíkokra vágjuk és olvasztott margarinon megpirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott kelkáposztát és tovább pároljuk. Ha kész, megszórjuk a liszttel, ismét lepirítjuk, majd állandó kevergetés mellett, hozzáöntjük a tejszínt. Kevés szerecsendióval, frissen őrölt fehérborssal, sóval ízesítjük. Mindeközben, sós vízben kifőzzük a tésztát. A kész tésztát leöblítjük, jól leszűrjük és összeforgatjuk a már enyhén besűrűsödött szósszal. A tojássárgáját, közvetlenül a tálalás előtt adjuk a tésztához, összeforgatjuk, majd azonnal tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4