Receptek Főételek Húsos ételek Kijevi csirkemell zsemlemorzsával

Hozzávalók

2 darab Tesco Finest friss tojás

10 dkg liszt

16 dkg vaj (a fele reszelt sajt is lehet)

½ mk Tesco Finest dijoni mustár fehérborral

1 mk citromlé

12 dkg zsemlemorzsa

1 mk tárkony (levél, fölaprított)

60 dkg csirkemell (4 fél)

Leírás

A húst megmossuk, leszárítgatjuk. Utána egyenként, lapjában bevágjuk és kihajtjuk, hogy egyenletes vastagságú, nagyobb, nyitott szeletet kapjunk. Ezután kb. fél centi vastag, téglalap alakú szeletekké verjük. Ezt úgy a legjobb, ha a húsra egy folpackot fektetünk (alá is lehet tenni), csak utána klopfoljuk. Így nem ragad bele a puha hús a húsverő kalapácsba, nem esik szét a mellfilé, ráadásul konyhánk is tisztább marad. A szeleteket besózva, egy kevés borssal meghintve a hűtőbe tesszük, amíg a töltelék elkészül. Ráadásul ha hideg, szebben lehet majd bundázni is. A töltelékhez, a puha vajat citromlével ízesítjük, megsózzuk, az apróra vágott tárkonylevéllel, a mustárral, meg leheletnyi borssal fűszerezzük. Annyi időre (kb. 15 percre) a mélyhűtőbe tesszük, hogy kézzel formálható legyen, mert ez a következő lépés. A fűszeres vajat 4 részre osztjuk, egyenként kis kolbászokká hengergetjük, majd mindegyik hússzelet közepére, rakunk belőle egyet. A csirkehúst a töltelékre borítjuk és hasonlóan ahhoz, ahogy a töltött káposztát szoktuk, felgöngyölítjük. A töltött csirkemelleket lisztbe, felvert tojásba, meg zsemlemorzsába forgatva bundázzuk és bő, forró olajban megsütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4