Receptek Főételek Húsos ételek Klasszikus pacalpörkölt

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

3 gerezd fokhagyma

1 darab Tesco Finest San Marzano paradicsom

1 darab paprika

2 fej hagyma

1 csipet majoranna

10 dkg zsír

5 kanál paradicsompüré

1 csipet őrölt kömény

3 kanál pirospaprika

2 kg pacal

Leírás

A jól átmosott pacalt bő vízben főzni kezdjük, a közben keletkező habot lekanalazzuk, a tetejéről. 30 perc főzés után lehűtjük, és arasznyi darabokra vágjuk. Az apróra vágott hagymát a zsírban, vagy olajban megfonnyasztjuk, fűszerezzük pirospaprikával, majorannával, köménymaggal. Beletesszük a fokhagymát, a paradicsompürét, majd jól elkeverjük. A megfűszerezett hagymát rövid ideig pároljuk, majd beletesszük a darabokra vágott pacalt, sózzuk, és kevés vízzel felengedjük. Fedő alatt, időnként kevés vízzel felengedve, 2-3 órán keresztül főzzük. Mielőtt megpuhult, hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot. Még 25 percig - amíg a paprika és a paradicsom megpuhul - főzzük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4