Receptek Főételek Húsos ételek Klaszikus töltött káposzta

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

2 kanál liszt

2 kanál tejföl

3 gerezd fokhagyma

1 fej vöröshagyma

10 dkg füstölt szalonna

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

30 dkg rizs

3 kanál pirospaprika

1 kg darált hús (sertéscomb)

1 fej savanyú káposzta (közepes)

Leírás

Megmossuk a rizst, hozzáadjuk a töltelék összes hozzávalóját, majd óvatos mozdulatokkal összegyúrjuk. A káposztát ízlés szerint kimossuk, majd a lefejtett levelekbe göngyöljük a tölteléket. A megmaradt káposztaleveleket feldaraboljuk és a lábas aljára halmozzuk, a megmosott füstölt bordaszéllel együtt. Erre rakjuk a megtöltött káposztákat, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. 2-3 nagyobb káposztalevéllel betakarjuk és felfőzzük. 30-35 perc alatt fő meg (ez a hústól is függ). Ha megfőtt, rántást készítünk: kevés olajat hevítünk, 2-3 evőkanál lisztet pirítunk benne, majd a tűzről levéve, pirospaprikát teszünk bele, hogy szép színe legyen, majd 2 evőkanál tejfölt is belekeverünk. A káposzta levéből annyit teszünk hozzá, hogy egyforma meleg legyen (hőkiegyenlítés). Rászűrjük a káposztára és ha felforrt, el is zárhatjuk. Tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4