Hozzávalók

50 dkg liszt

3 dl tej

1 kanál cukor

25 dkg burgonya (áttört, főtt)

2 dkg élesztő

Leírás

A lisztet tálba tesszük és meleg helyen tartjuk. Másfél dl tejet meglangyosítunk, elkeverjük a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt. A frissen főtt burgonyát áttörjük, megsózzuk, elkeverjük a langyos liszttel. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a megmaradt langyos tejet és félkemény tésztát dagasztunk. Jól kidolgozzuk, azután liszttel meghintve, háromszorosára kelesztjük. A megkelt tésztából kis cipókat formálunk, nyújtódeszkára tesszük és 15 percig még kelni hagyjuk. Ezután, a kb. öklömnyi nagyságú cipókat laposra húzzuk és forró olajban, mindkét oldalukat, aranysárgára sütjük. Tejföllel megkenve, sajttal megszórva tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4