Receptek Főételek Tészta Lángos dupla kelesztéssel

Hozzávalók

1 kanál Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 kg liszt

½ dl tej

4,5 dl víz

1 tk cukor

2 dl tejföl

1 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

5 dkg élesztő

Leírás

A langyos, cukrozott tejben felfuttatom az élesztőt, majd a liszthez keverek mindent. Hólyagosra dagasztom (géppel kb. 10 percig). Kb. 30 percig kelesztem, 30 fokon. Szobahőmérsékleten, kb. 40 perc. Ezután olajos kézzel, olajos asztalra cipózom és legalább 15 percig újra kelesztem. A normális lángos lényege, a dupla kelesztés! Kézzel kihúzkodjuk és forró olajban megsütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4