Hozzávalók

3 kanál liszt

½ l tej

4 gerezd fokhagyma

1 fej vöröshagyma

8 dkg vaj

1 csomag lasagne tészta

1 kg darált hús

Leírás

Az olajban, az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymával együtt megdinsztelem, majd ráteszem a darált húst és nagyobb lángon, egészen addig párolom, míg kifehéredik a hús. Sóval, borssal ízesítem. Ezután, pici vizet teszek alá és fedő alatt megpárolom. Amikor már majdnem készen van, felengedem a másfél liternyi paradicsomszósszal. Bazsalikommal ízesítem és jól összefőzöm. Közben a vajat felmelegítem, beleteszem a lisztet és addig hevítem, míg kezd kifehéredni. Felengedem tejjel, sózom és felfőzöm, nem túl sűrű szósszá (besamel). Ha sűrűsödne, tejjel lehet hígítani. Amikor mindkét massza készen van, összekeverem. Egy közepes méretű tepsit vékonyan kiolajazok, erre teszek ragut, majd jön a tészta, ragu és tészta. A lényeg, hogy a tetejére kerüljön az utolsó adag ragu. Teszek rá jócskán sajtot, alufóliával letakarva, közép meleg sütőben, kb. 30 perc alatt, készre sütöm (amíg a tészta megpuhul).

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4