Receptek Levesek Lencse krémleves

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 darab sárgarépa

1 csipet ecet

1 dl tejszín

1 csipet Tesco Finest dijoni mustár fehérborral

1 darab hagyma

1 pohár 20%-os tejföl

2 darab babérlevél

20 dkg lencse

1 kk pirospaprika

3 kanál átszitált liszt

Leírás

A lencsét, pár órára beáztatjuk. Áztatás után, hideg vízbe, a meghámozott, egészbe hagyott hagymákkal, felaprított sárgarépával, sóval és babérlevéllel odatesszük főni. Lisztből és tejfölből habarást készítünk, amit zúzott fokhagymával, őrölt borssal és paprikával ízesítünk. Mikor a lencse megpuhul, ezzel sűrűsítjük be a levest. Összeforraljuk, majd a mustárral, ecettel, cukorral elvégezzük az utóízesítést. Leturmixoljuk és tejszínnel dúsítjuk. Baconchipssel tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4