Receptek Levesek Lencsefőzelék mama módra

Hozzávalók

1 kanál Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

2 dl tej

1 kanál tejföl

½ fej vöröshagyma

½ dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 csepp ecet

1 kevés paprika

2 darab babérlevél

25 kg lencse

Leírás

A lencsét főzés előtt 6-8 órával, áztassuk be. Öntsük le a levét, és tegyük egy edénybe. Kockázzuk fel a hagymát, és keverjük a lencséhez. Öntsük fel annyi vízzel, hogy kb. 2 ujjnyira ellepje. Adjuk hozzá az 1 evőkanál sót és a babérlevelet, majd főzzük puhára, közepes lángon. Főzés közben barnás hab képződik, azt egy kanállal szedjük le. Ha megpuhult, a levét majdnem teljesen öntsük le, és pótoljuk a tejjel. (Így nem fog puffasztani!) Készítsük el a rántást (olaj+liszt+paprika), majd adjuk hozzá. Közepes lángon kevergessük, amíg elkezd rotyogni, és kellően besűrűsödik. Ha hígabban szeretjük, adhatunk hozzá még tejet.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4