Receptek Levesek Lencseleves

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 dl tejföl

1 darab burgonya (kockára vágva)

1 kh Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 szál sárgarépa

½ darab citrom (leve és kevés reszelt citromhéj)

1 darab babérlevél

40 dkg lencse

2 kk pirospaprika

1 darab zellergumó

1 szál petrezselyemgyökér

Leírás

A lencsét felrakjuk sós, ételízesítős vízben főni. Kb. fél-egy órával a forrástól számítva, hozzáadjuk a meghámozott, felkarikázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, a hasonló nagyságúra vágott zellergumót, a megtisztított fokhagymagerezdeket. Mikor már majdnem megfőttek a zöldségek és a lencse is puha, belerakjuk a burgonyát. Közben külön edényben, paprikából, lisztből és a zsiradékból rántást készítünk. Ha már a burgonya is megfőtt, akkor hozzáadjuk a rántást és a karikára vágott lecsókolbászt. Még egy gyors forralás és kész is van a levesünk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4