Receptek Gyerekmenü Főételek Lencsés- spenótos tarkedli (cseh fánk)

Hozzávalók

1 csésze vörös lencse

2 marék bébispenót

1 gerezd fokhagyma (Egy évesnél idősebb gyerekeknek.)

víz (1/3 csésze)

2 kanál tönköly búza liszt

egész kömény (teáskanál)

1 csipet kurkuma

Elkészítés

 alt=
1

1. A lencsét megmossuk, fazékba tesszük, felöntjük vízzel és körülbelül 15 – 20 percig főzzük. Leöntjük róla a vizet.

 alt=
2

2. Az összes hozzávalót a spenót kivételével mixerben lágy, félig folyékony állagúra mixeljük. Egy kevés vizet teszünk hozzá, ha nagyon sűrű.

 alt=
3

3. A spenótleveleket vékony csíkokra vágjuk és óvatosan a tésztához keverjük.

 alt=
4

4. Mindkét oldalát körülbelül 2 percig sütjük, mint a tarkedlit.

 alt=
5

5. Joghurttal vagy dippel tálaljuk főételként, illetve zöldség mellé körítésként.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4