Receptek Főételek Tészta Leveles tészta

Hozzávalók

30 dkg liszt

6 kanál víz

25 dkg vaj

2 kanál ecet

1 darab tojásfehérje

Leírás

A lisztet, egy mély tálban összemorzsoljuk a vajjal, aztán gyors mozdulatokkal hozzágyúrjuk az többi hozzávalót. A tésztát vékonyra nyújtjuk és feltekerjük. A tésztarudat négy egyforma nagyságú darabra vágjuk és egyenként kinyújtjuk. Az így kapott részeket egymásra fektetjük és a hűtőben, húsz percig pihentetjük. Ezután a rétegezett tésztát vékonyra nyújtjuk és attól függően dolgozunk tovább vele, hogy mit akarunk készíteni belőle. Sajtos masnihoz megkenjük a tetejét villával felvert, sós tojással, megszórjuk sajttal, csíkokat vágunk belőle és csavarunk néhányat a rudakon. Sós-szezámmagos rudacskához szintén megkenjük a tészta tetejét sós tojással, jól beszórjuk szezámmaggal, rudakat vágunk, esetleg megtekerjük őket. Ezt a tésztát édes töltelékkel (dióval, mákkal, kakaóval...) is tölthetjük. Éppen úgy használhatjuk fel, mint a hagyományos leveles tésztát.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4