A kalácsot feldaraboljuk. A tojások sárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral, föleresztjük a tejjel....
3 darab Tesco Finest friss tojás
2 dl tej
3 kanál vaníliás cukor
1 kanál vaj
3 darab alma
1 csipet őrölt fahéj
5 dkg mazsola
5 cl rum
10 dkg darált dió
2 kanál baracklekvár
1 darab kalács
A kalácsot feldaraboljuk. A tojások sárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral, föleresztjük a tejjel. Beleforgatjuk a feldarabolt kalácsdarabokat. Vajjal kikent tepsibe öntjük, majd a tetejét rumban áztatott, vékony almaszeletekkel rakjuk meg és hintsük meg fahéjas cukorral, mazsolával és apróra vágott dióval. Sütőbe tesszük és megsütjük. Amikor az alma már puha, kivéve a sütőből, a 3 tojásfehérjéből, cukorral habot verünk, baracklekvárt keverünk bele és rárakjuk a massza tetejére. Visszahelyezzük az egészet a sütőbe, míg a hab kissé megbarnul. Tálaláskor kockákra vágjuk, adhatunk mellé még sodót, vagy mártást is. (Készíthetjük úgy is, hogy az almát nem nyersen, vékony szeletekben rakjuk rá, hanem reszelve, kissé megpárolva, kinyomkodva.)
© 2019 tesco.hu. TESCO GLOBAL Zrt.