Receptek Főételek Húsos ételek Medvehagymás húsgombóc

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

2 darab Tesco Finest friss tojás

5 dkg liszt

4 dl tej

3 darab zsemle (vízben áztatva)

10 dkg vaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 csésze ételízesítő

0,6 kg darált hús

30 darab medvehagyma (levél)

Leírás

A darált húst összegyúrjuk az áztatott zsemlével, tojással, sóval, borssal és az apróra vágott medvehagymával. Alaposan összedolgozzuk. Ha kell, még egyszer megdaráljuk. Vizes kézzel, gombócokat formálunk belőle és forró vízben kifőzzük. A mártáshoz, vajon megpároljuk a medvehagymát és megszórjuk liszttel. Felengedjük forró tejjel és kiforraljuk, majd fűszerezzük. Leturmixoljuk és belerakjuk a mártásba, a kifőtt gombócokat.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4