Receptek Főételek Húsos ételek Mentás bárányszelet

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 kanál cukor

2 fej vöröshagyma

Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

2 dl tejszín

1 csésze vörösborecet

1 csésze húsleves (csirke)

4 szelet bárányhús (csontozott, 20 dkg adagonként)

3 kanál menta (aprított levél)

2 marék sóska

Leírás

Egy üvegtálban, az ecetet elkeverjük a mentalevéllel. A hagymákat felszeleteljük és hozzáadjuk az ecethez. A tálba helyezzük a hússzeleteket, borsozzuk, elkeverjük, majd 1 órán át, letakarva marináljuk. Egy grillserpenyőt olajspray-el bespriccelünk, majd felmelegítjük. A húst és a hagymaszeleteket, egy lyukas szedőkanállal, a forró serpenyőre átszedjük. 3-4 percig, mindkét oldalon átsütjük. A húst átszedjük egy tálba, melegen tartjuk. A serpenyőbe öntjük a marinádot, rászórjuk a cukrot, felforraljuk és felére redukáljuk. Hozzáöntjük sóskát és a húslevest, majd ismételten a felére redukáljuk. Tejszínnel dúsítjuk. A húst tálaljuk és a szósszal leöntjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4