Receptek Desszertek Sütést igénylő Oroszkrém torta rumba áztatott mazsolával

Hozzávalók

6 darab Tesco Finest friss tojás

6 kanál liszt

6 dl tej

2 csomag vaníliás cukor

6 kanál cukor

rum

6 darab Piskóta

1 darab narancs

½ l növényi tejszín

Leírás

A mazsolát beáztatjuk a rumba. A tejet felforraljuk a vaníliás cukorral és a cukorral. A tojásokat összeturmixoljuk a liszttel, kevés tejjel (ezt a forralt tejből vegyük el), majd állandó keverés mellett besűrítjük vele a tejet (akkor jó,ha fortyog). A tejszínhabot verjük kemény habbá. A narancsot megmossuk, majd apró kockákra vágjuk. Ha kihűlt a krém, keverjük bele a narancskockákat, a rumos mazsolát és a 0/3 cl rumot, végül a tejszínhabot. A piskótát vágjuk 3 lapra, és töltsük meg a krémmel, majd vonjuk be kívülről is. Tetejét tejszínhabbal és mazsolával díszíthetjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4