Receptek Előételek Hideg előételek Padlizsánkrém mogyoróval

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

2 gerezd fokhagyma

4 kanál Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj

5 dkg vaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 fej lilahagyma

1 darab citrom

1 tk Tesco Finest dijoni mustár fehérborral

1 marék petrezselyemzöld

2 darab padlizsán

15 dkg mogyoró

1 marék snidling

Leírás

A padlizsánokat négybe vágjuk, és tepsibe rakjuk. Sózzuk, borsozzuk, és meglocsoljuk olívaolajjal. Előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük. A mogyorót forró serpenyőben megpirítjuk, folyamatos rázás mellett, hogy ne égjen meg. A megsült padlizsánokat meghámozzuk, és aprítógépbe rakjuk. Adunk hozzá mustárt, fokhagymát, pirított mogyorót. Összedolgozzuk, majd ízesítjük sóval, borssal, citromlével. Adunk hozzá vajat, petrezselyemzöldet és snidlinget. Alaposan összeaprítjuk, majd egy tálba rakjuk, és hűtőbe tesszük. Tálaláskor paradicsommal és lilahagymával kínáljuk, a péksütemény mellett.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4