Receptek Előételek Hideg előételek Padlizsánsaláta majonézzel

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 fej fokhagyma

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

3 dl majonéz

20 dkg hagyma

1 kg padlizsán

1 csipet bazsalikom levél

1 csipet finomra vágott zöldpetrezselyem

Leírás

A padlizsánokat grillen, vagy lapon megpirítjuk. (Akkor jó, ha a bőre magától leválik.) Ez azért kell, hogy kicsit füstös íze legyen, mert attól finomabb lesz és nem lesz kesernyés! Kicsit kihűtjük, hogy a bőrét le lehessen húzni. Közben, a hagymát, a fokhagymát és a fűszereket felaprítjuk (lehetőleg robotgéppel), majd ugyanezt tesszük a lebőrözött padlizsánnal. Összekeverjük az egészet és alaposan leturmixoljuk, de hagyhatunk benne darabokat is. Elkészítjük a házi majonézt, összekeverjük a padlizsánnal és már tálaljuk is. Langyosan, vagy hidegen, mindenképpen finom!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4