Receptek Főételek Húsos ételek Paradicsomleves fűszeresen

Hozzávalók

7,5 dl víz

1 gerezd fokhagyma

2 darab Tesco Finest San Marzano paradicsom

1 kanál Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj

1 fej lilahagyma

½ tk kakukkfű (szárított, morzsolt)

1 kanál sűrített paradicsom

1 szál zeller (szár)

2 kanál méz

2 tk oregáno

½ tk rozmaring (őrölt)

1 doboz paradicsomkonzerv

Leírás

A hagymákat és a zellerszárat megtisztítom, a zellert és a paradicsomokat nagyobb darabokra, a szárított paradicsomot, hagymákat kis kockákra vágom. Olajon üvegesre pirítom a hagymákat, ha szárított fűszereket használok, azokat is beleszórom, majd hozzáadom a zellert, kevés vizet, majd néhány perc párolást követően, a paradicsomsűrítményt. Sózom, borsozom, beleteszem a paradicsomokat, a paradicsom levét, felöntöm annyi vízzel, ami épp ellepi, majd nagyjából 15-20 perc alatt, készre főzöm. A paradicsom savasságát annyi mézzel ellensúlyozom, amennyitől nem lesz édes karaktere a levesnek, de megfelelő arányban érvényesül a sós-savanykás-édes ízhármasság. Ez nagyjából 2 evőkanálnyi, de aki édesebben szereti, nyugodtan tehet bele többet. Botmixerrel pürésítem.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4