A megmosott paprikát, paradicsomot, tetszőleges darabokra vágjuk. (Én először hosszában félbe, majd...
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
50 dkg Tesco Finest San Marzano paradicsom
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
1 kg paprika
2 darab hagyma
10 dkg zsír
50 dkg tészta
1 l paradicsomlé
1 csipet bazsalikom levél
A megmosott paprikát, paradicsomot, tetszőleges darabokra vágjuk. (Én először hosszában félbe, majd 1,5 cm-es darabokra vágom.) Az egyik hagymát karikára vágjuk. Mindent egy tálba teszünk. A másik hagymát kockára vágjuk és a zsíron megdinszteljük, majd a tűzről lehúzva, belekeverjük a pirospaprikát és felengedjük pici vízzel. Visszatesszük a tűzre, sózzuk, borsozzuk és rádobjuk a paprikát, paradicsomot, hagymát. Lassú tűzön, fedő alatt pároljuk, majd a fedőt levéve addig főzzük, amíg puha nem lesz és a levét el nem főtte. Felöntjük paradicsomlével, kiforraljuk és leturmixoljuk. A tésztát sós vízben kifőzzük és összekeverjük a raguval.
© 2019 tesco.hu. TESCO GLOBAL Zrt.