Receptek Gyerekmenü Főételek Parajfőzelék burgonyával

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

7 dkg liszt

3 dl tej

14 dkg vaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 dl tejszín

1 kh szódabikarbóna

2 dl húslé

50 dkg paraj

3 gerezd áttört fokhagyma

Leírás

A megtisztított, több vízben megmosott parajt, forró, lobogó vízben főzzük be. A paraj után, azonnal vízbe tesszük a szódabikarbónát, ettől a paraj szép világoszöld színű marad. 10-12 percnyi főzés után leszűrjük, levétől kinyomkodjuk és szitán átszűrjük. Elkészítjük a rántást. Felhevített vajban megpirítjuk a lisztet, majd hozzákeverjük a parajt. Feleresztjük tejjel vagy csontlével. Ismét jól elkeverjük és felforraljuk. Egy kis sóval ízesítjük és tálaláskor, esetleg egy deci tejszínt keverünk még bele.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4