Receptek Főételek Hal Parajjal töltött halfilé sajtmártással

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

3 kanál liszt (mártás)

4 dl tej (mártás)

4 gerezd fokhagyma

5 dkg vaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 dl tejszín (mártás)

5 dkg reszelt parmezán (mártás)

1 csipet cayenne-i bors (mártás)

5 dkg reszelt sajt (mártás)

10 dkg teavaj (mártás)

80 dkg halfile

3 kanál átszitált liszt

40 dkg paraj

Leírás

A halfiléket sózzuk, borsozzuk, és egy picit megütögetjük. A parajt közben vajon megpároljuk, a fokhagymával, sóval, borssal, és megszórjuk egy kevés liszttel, hogy masszív masszát kapjunk. Hagyjuk kihűlni a tölteléket, majd rakjuk a halfilékre, és tekerjük fel szorosan. Háztartási fóliába csavarjuk, és utána szorosan alufóliába is csavarjuk bele. Gyöngyöző vízben, 20 percig pároljuk, majd vegyük ki, hagyjuk hűlni, és szeleteljük fel. Ameddig a haltekercs párolódik, készítsünk egy világos, vajas rántást, amit forró tejjel felengedünk és fűszerezünk. Adjuk hozzá a reszelt sajtot, és várjuk meg, hogy felolvadjon, közben gyakran keverjük, hogy oda ne égjen. Köretnek, mazsolást rizst javaslok. A felszeletelt haltekercs mellé pedig, öntsünk a sajtmártásból.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4