Vastagon kivajazunk egy hosszúkás tűzálló tálat, és belehelyezzük egymás mellé a még fagyott két pis...
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
5 dkg vaj
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
1 csokor petrezselyemzöld
1 dl húsleves (fél leveskockából)
50 dkg gomba
1 kg pisztráng (tisztított)
Vastagon kivajazunk egy hosszúkás tűzálló tálat, és belehelyezzük egymás mellé a még fagyott két pisztrángot. Megsózzuk, és aláöntjük a húslevest. Mellé hintjük a megtisztított, vastagabb szeletekre vágott gombát, és a tálat lefödve a forró sütőbe toljuk. Tizenöt percig pároljuk, majd a halat megfordítjuk, hogy a lé jól átjárja. Fedő alatt még tizenöt percig pároljuk, végül a fedőt levéve rövid lére sütjük. Ekkor a halat tálra fektetjük. Tetejüket gazdagon meghintjük frissen finomra vágott petrezselyemzölddel. Vajas burgonyával ,gombamártással vagy friss salátával tálaljuk.
© 2019 tesco.hu. TESCO GLOBAL Zrt.