Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 dl Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj

80 dkg rizs

Leírás

Egy kisebb, fedeles láboskában megforrósítom az olajat, egyszerre beleöntöm a rizst (ha előtte megmosom, alaposan le is csepegtetem, sőt, néhány órán át hagyom a szűrőben száradni, hogy ne ragadjon le, amikor a forró olajra öntöm). Addig kevergetem, amíg kicsit kifehéredik és finom illatos nem lesz, majd ráöntöm a hideg vizet, majd sózom (itt lehet beletenni minden egyéb fűszert, ízlés szerint: zúzott fokhagyma, petrezselyemzöld, ételízesítő, vagy leveskocka, meghámozott egész vöröshagyma, stb.). Kis lángon (Nem lefedve!), kevergetés nélkül, addig párolom, amíg a víz el nem tűnik a felszínéről. Ekkor azonnal, szorosan lefedem és leveszem a tűzhelyről. 20-30 perc múlva kész, a nem mászkos, nem nyálkás, nem kozmás, de puha, pergő rizs.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4