Receptek Levesek Pisztrángleves

Hozzávalók

4 gerezd fokhagyma (apróra vágott)

1 fej vöröshagyma

5 dkg vaj

2 kanál almaecet (10%-os)

1 darab citrom

1 dl tejszín

4 csokor petrezselyem (vagy friss koriander)

30 dkg vegyes zöldség

2 darab pisztráng (egész)

4 kanál átszitált liszt

Leírás

Egy lábosban, a vajon megpirítjuk a hagymát, majd rajta, a keresztben három-négy darabba vágott halakat. A fejét sem dobjuk el, mert tele van finom ízekkel, még akkor is jót tesz a levesnek, ha az asztalnál senki sem fogja elfogyasztani, elég lesz majd akkor kidobni. Pár perc pirítás után, felöntjük a halakat éppen annyi vízzel, ami ellepi. Ekkor mellétesszük a zöldségeket és a két csokor petrezselymet. Igény szerinti mennyiségű szárított erőspaprikával, ecettel ízesítjük, majd lassan gyöngyöző vízben, 20 perc alatt megfő. Ha megfőtt, habarással sűrítjük és tejszínnel elkeverjük. Tálaláskor, a leves tetejére friss petrezselymet szórunk és frissen facsart citromlével bolondítjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4