Hozzávalók

2 kanál Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 kg liszt

6 dl víz (langyos)

2 tk cukor

6 kanál Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj

2 tasak élesztő (szárított)

20 dkg reszelt sajt

1 kanál oregáno

2 dl pizzakrém

Leírás

Először langyosra melegítem a lisztet a mikróban úgy, hogy a legalacsonyabb fokozatra, zacskóstul beteszem 1 percre, aztán beleszitálom egy nagy tálba és hozzákeverem a sót, a szárított oregánót és tisztességes mennyiségű, frissen őrölt borsot. Utána a legnagyobb keverőtálamba, amim csak van, beleszórom a szárított élesztőt és a cukrot. Langyos vízzel simára dolgozom és hozzáteszem az olívaolajat is. Előszedem a kézi robotgépet, beleillesztem a tésztadagasztó-karokat, majd lassú fokozatra kapcsolom és elkezdem az élesztős-olajos vízbe, apránként belekeverni a fűszeres lisztet. Amikor már az összes lisztet beledolgoztam, akkor nagyobb fokozatra váltok a gépen és 6-7 perc alatt, hólyagosan simára dagasztom a pizzatésztát. Még 1-2 percig, kézzel is átdolgozom a bucit, aztán vékonyan kiolajozott tálba beleforgatom, hogy sehol ne száradjon ki, majd konyharuhával lefedve, 45 perc alatt, meleg helyen, a duplájára kelesztem. Utána újra átgyúrom a tésztát és elosztom 4 egyenlő részre. Amíg az egyiket jó centis vastagságúra kinyújtom, addig lefedve tartom a többi cipót. (Ha a várakozás alatt, nagyon duzzadoznának, akkor hűvösebb helyre költöztetem őket.) Megkenem a kinyújtott tésztát pizzaszósszal és megszórom sajttal. Feltekerem és felvágom őket. Tepsibe rakom és 180 fokon megsütöm. Fokhagymás mártogatóssal a legfinomabb.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4