Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

2 fej vöröshagyma

20 dkg sajt

1 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 szál sárgarépa

2 dl tejszín

2 darab padlizsán

1 csomag tészta (spagetti tészta)

1 marék zöldborsó

½ kg darált hús

Leírás

Kifőzöm a tésztát sós olajos vízben (ugye hogy ne ragadjon össze), közben a húst mintha pörköltöt főznék, megfőzöm. A felaprított sárgarépát és a cukorborsót megpárolom és Kotányi fűszer sóval megszóróm. A padlizsánt karikára szelem (természetesen előtte gondosan megmostam). Majd miután minden alap félkész állapotban van, fogok egy tepsit és rétegesen elhelyezem benne a felsorolt hozzávalókat. Egy sor tészta rá egy réteg darált hús, majd a pároltzöldség, reszelt sajt, és nyersen rá jön a padlizsán amit fűszer sóval meghintek. Ameddig el nem fogynak az alapanyagok ebben a sorrendben folytatom. Kb. 2-3 dl főzőtejszínnel lelocsolom az egészet. Majd mehet az előmelegített sütőbe ahol ropogósra sütöm kb. 30-40 perc alatt 150 fokon.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4