Receptek Főételek Húsos ételek Rakott savanyú káposzta

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

4 darab Tesco Finest friss tojás

4 dl tejföl

1 csipet kömény

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

2 kanál pirospaprika

1 csipet ételízesítő

60 dkg savanyú káposzta

40 dkg sertéshús

Leírás

A savanyú káposztát jól kinyomkodom, a levéből. Az apróra vágott sertéshúst megmosom. Jénai tálban szoktam készíteni. A jénai alját egy kevés olajjal kikenem, majd a káposzta felét beleteszem, és szépen elterítem benne. Megszórom ízlés szerint, kevés őrölt köménnyel és borssal. Ezután ráteszem az összevágott húst, teszek rá egy kávéskanálnyi ételízesítőt, egy csipetnyi csípős, őrölt paprikát. A tetejére ráteszem, a maradék káposztát. Ráteszem a jénai fedelét, és 60 percig hagyom előmelegített sütőben, kb. 180 fokon, sülni. Eközben simára keverem a tejfelt a tojással, majd amikor kiveszem a majdnem kész káposztát, ráteszem a tejfölt és a kockára vágott bacont. Ezután fedő nélkül, 30 percig visszarakom, sülni. Nagyon finom és kiadós, jó étvágyat hozzá!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4