Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

3 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 darab hagyma

20 dkg rizs

2 doboz paradicsompüré

1 darab babérlevél

3 kanál pirospaprika

50 dkg zöldbab

50 dkg darált hús

Leírás

A darált hússal, a szokásos módon pörköltet készítek és amikor már puha, zsírjára sütöm. A rizst szintén megpárolom. A zöldbabot megtisztítottam és a két végét levágtam. Egy fazékban vizet forraltam, amibe fokhagymát, sót, borsot tettem és a babot, kb.5 percig előpároltam. A főzővizet megtartottam, amikor leszűrtem a babról (jövő héten jó lesz levesalapnak). Egy sütőtálat kiolajoztam és meghintettem zsemlemorzsával, elterítettem az alján a babot, erre jött a darált húsos pörkölt, egyenletesen, majd a rizs réteg. Lehet úgy is, hogy a pörköltet és a rizst összekeverem, amikor megfőttek és így, egyben terítem a zöldségalapra. Legvégül vastagon paradicsompürét kenek az egészre és rengeteg reszelt sajtot szórok a tetejére. Jelen esetben fele-fele arányban natúr és füstölt sajtot is. Nagyon finom ízt ad az ételnek. Forró sütőben, kb. fél órát sütöm, illetve addig, míg piros, ropogós nem lesz a sajtréteg a tetején.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4