Ribizli dzsem

Hozzávalók

7 kanál víz

60 dkg cukor

2 kg ribizli

1 tasak dzsemfix

Leírás

A ribizlit megtisztítjuk, talán ez a legidőigényesebb az egészben. A ribizlit kevés vízzel felteszem főni. Eközben a cukrot és a dzsem fixet összekeverem. Amikor már egy kis levet engedett a ribizli, hozzákeverem a cukros keveréket, majd amikor már kellő levet engedett a gyümölcs, botmixerrel szétturmixolom a ribizliszemeket. Megvárom, hogy forrni kezdjen és sűrű kevergetés közben, kb. 10 percig még főzöm. Tetszés szerinti méretű üvegekbe töltöm, még forrón a lekvárt. Nekem 7 db, 330 ml-es kis üveg telt meg vele. Miután beletöltöttem a lekvárt, rázárom a fedelét, majd 5 percig fejjel lefelé hagyom pihenni. Ezután következik a dunsztolás. Ahogy nagymamámnál láttam, egy fotelt kibélelek takaróval, belehelyeztem az üvegeket, betakarom mindenütt még egy pokróccal.  

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4