Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

6 gerezd fokhagyma

3 kanál Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj

3 fej vöröshagyma

6 kanál sajt (parmezán)

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

60 dkg rizs (rizottórizs)

1,5 dl fehérbor (száraz)

9 kanál Rama margarin

9 dl zöldségleves (alaplé)

Leírás

A margarin felét és az olívaolajat hevítsd fel, a felaprított hagymát, a fokhagymát és dinszteld meg. Szórd bele a jó minőségű rizottórizst, 1-2 percig keverd. Akkor jó, ha már pattog, és kissé elsápadnak a szemek. Most következik a bor (mire felszívja a rizs az ízeket, az illattal kirepül az alkohol is). Adj hozzá egy kis merőkanálnyi, forró zöldség alaplét, és kevergesd, amíg beissza a rizs. Jöhet a következő kanál alaplé, majd tovább kanalanként a többi, amíg megpuhulnak a szemek. Ez kissé időigényes, de ettől lesz igazán finom a rizottó. Keverj hozzá még egy-két kanál margarint és a parmezánt is, így kapod meg azt a rizottóalapot, amelyet aztán kedved szerint dúsíthatsz tovább.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4