Receptek Főételek Tészta Rokfortos palacsinta

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

3 darab Tesco Finest friss tojás

2 dl tejföl

1 gerezd fokhagyma

10 dkg sajt (rokfort márványsajt)

1 kh Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors (törött)

1 dl majonéz

1 csokor újhagyma

12 darab palacsinta (előre megsütött, sós)

1 csokor kapor

Leírás

A rokfortot elfelezzük. Az egyik felét összekeverjük egy tojás sárgájával, majd hozzáadunk egy kis kanál tejfölt, a finomra vágott zöldhagyma felét és a zúzott fokhagymát. Borssal ízesítjük. A palacsintákat egyenként megkenjük a sajtos keverékkel. Szorosan felcsavarjuk és félbevágjuk. A megmaradt tojásokat habosra verjük, megsózzuk, megborsozzuk. A fél töltött palacsintákat lisztbe, majd az ízesített tojásba, végül a zsemlemorzsába mártjuk és bő, forró olajban közepes lángon gyorsan megsütjük. A felesleges olajat leitatjuk egy papírtörülközőn és a palacsintákat melegen tartjuk. A mártáshoz a majonézt, a tejfölt és a reszelt sajtot simára keverjük majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, valamint a megmosott, lecsöpögtetett és ugyancsak finomra metélt kaprot. A mártást a palacsinta mellé tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4