Receptek Főételek Húsos ételek Rokfortos pulykamell

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

10 dkg liszt

3 dl tej

10 dkg sajt (márványsajt)

10 dkg vaj

1 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

1 g Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 dl tejszín

4 adag rizs (köretnek, párolt rizs)

1 csokor petrezselyemzöld (finomra vágott)

60 dkg pulykahús (pulykamell)

Leírás

A megmosott pulykamellet vékony szeletekre vágjuk és megsózzuk. Húsklopfolóval kicsit megütögetjük. Kevés olajat melegítünk, egy serpenyőben. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk, majd belerakjuk a forró olajba és szép pirosra sütjük. Közben elkészítjük a párolt rizst, a szokásos módon. A mártáshoz vajat olvasztunk, beledobjuk a márványsajtot, elkeverjük és amint felolvadt megszórjuk liszttel. Elkeverjük és felengedjük forró tejjel. Kiforraljuk, tejszínnel dúsítjuk. Őrölt borssal és petrezselyemzölddel ízesítjük. Tálaláskor a húst befedjük a mártással.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4