Receptek Főételek Húsos ételek Roston pulykamell gombával

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 csokor petrezselyemzöld (finomra vágva)

1,5 kg gomba

8 szelet pulykamellfilé

5 kanál átszitált liszt

Leírás

A pulykamelleket sózzuk és lisztbe mártjuk. Kevés olajon megsütjük őket, közben elkészítjük a köretet. A finomra vágott fokhagymát az olajon megfuttatjuk. A gombák tönkjét kivágjuk, a gombafejeket megtisztítjuk (nem kell hámozni) és a fokhagymához hozzáadva, nagy lángon, elkezdjük kevergetve pirítani. Mérsékeljük a lángot, mikor a gombák felvették az összes olajat. Megvárjuk, míg levet engednek, ekkor újra felerősítjük alatta a tüzet és szép aranybarnára pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és citromlevet facsarunk rá. Meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel, majd összeforgatjuk. Azon melegében tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4