Receptek Főételek Húsos ételek Roston sertésborda almamártással

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

15 dkg liszt

1 pohár tejföl

5 szem burgonya

1 kanál vaj

3 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

2 darab alma

1 darab citrom

3 dl tejszín

1 kanál porcukor

1 csipet fahéj

1 csipet szódabikarbóna

8 szelet csontozott sertéskaraj

1 csipet fűszersó

Leírás

A karaj szeleteket sózzuk, fűszersóval megszórjuk és kevés olajon, forró serpenyőben megsütjük. A porcukrot a felolvasztott vajra szórjuk, majd rádobjuk a kockára vágott almát. Ízesítjük fahéjjal és citromlével, majd miután megpárolódott az alma, felöntjük tejszínnel és kiforraljuk. A főtt burgonyát lereszeljük és elkeverjük liszttel, tejföllel, szódabikarbónával és egy csipet sóval. Bő, forró olajba szaggatjuk és pirosra sütjük. A kisült fánk mellé rakjuk a húst és a mártással tálaljuk. Az így elkészített ételt fogyasszák egészséggel. Jó étvágyat!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4