Receptek Levesek Rumos meggy leves

Hozzávalók

1 mk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 kanál finomliszt

1 darab citrom (leve és reszelt héja)

3 dl tejszín

1 mk őrölt fahéj

3 szem szegfűszeg

½ dl rum

1 üveg meggybefőtt

Leírás

A meggybefőtt levét leöntjük. A levet leveses fazékba öntjük és vízzel 8 dl-re egészítjük ki. Beleszórjuk a sót, a szegfűszeget, a fahéjat és a reszelt citromhéjat és legalább 10 percig kis lángon forraljuk. Közben a lisztet 2 dl tejszínnel simára keverjük, majd behabarjuk a forrásban lévő levet. Citromlével ízesítjük, majd jól kiforraljuk és utána átszűrjük. Ezután beleöntjük a kimagozott meggyet és még egyet forralunk rajta. Ha kihűlt, befedve tesszük a hűtőszekrénybe. Közvetlenül tálalás előtt átforrósítjuk és a rumot is beleöntjük. A megmaradt tejszínből cukor nélkül jó kemény habot verünk, amit a csészében tálalt forró leves tetejére kanalazunk és 1-1 szem meggyel díszítjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4