Receptek Főételek Húsos ételek Sáfrányos sertésérmék

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 kk liszt

4 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 darab citrom

2 dl tejszín (lehet natúr joghurt is)

2 dl fehérbor

1 csomag sáfrány

1 kk zöldborsó (konzerv)

1 mk ételízesítő

8 szelet szűzérme

Leírás

A hússzeletkéket kissé kiverjük, majd a fele sáfránnyal összekevert lisztbe hempergetjük, és teflonserpenyőben, forró olajon mindkét oldalukat megsütjük. Kis lángon még 3 percig pároljuk, közben megsózzuk, megborsozzuk, majd egy tálra emeljük őket. Visszamaradó levét a borral meg a vízzel fölengedjük, az ételízesítőt beleszórjuk. A citromot – óvatosan, hogy a belső fehér bundája ne kerüljön rá – meghámozzuk, felét vékony csíkokra vágjuk és a boros lébe szórjuk, majd a citrom kifacsart levével ízesítjük.A lisztet a tejszínnel simára keverjük, a boros pecsenyelébe öntjük és kevergetve 2-3 percig forraljuk, ezalatt mártásszerűen besűrűsödik. Végül a maradék sáfrányt meg a zöldborsót beleszórjuk, és a húst megforrósítjuk benne. Párolt rizs illik hozzá köretnek.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4