Receptek Főételek Húsos ételek Sajtos sertésszeletek

Hozzávalók

6 szelet sertés vesepecsenye (csont nélkül)

9 szelet bacon szalonna

150 g ementáli sajt

2 kanál olívaolaj

2 gerezd fokhagyma

1 csésze víz (vagy húslevesalap)

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra. Sózzuk, borsozzuk a sertésszeleteket, függőlegesen vágjuk ketté a bacon szeleteket, majd reszeljük le a sajtot.

2

Keverjük össze egy kisebb tálban az olívaolajat és az összetört fokhagymát. Kenjük meg a húst ezzel a keverékkel.

3

Helyezzünk 3-4 bacont minden hússzeletre.

4

Tegyük a húst egy tepsire, adjunk hozzá egy kis vizet vagy húslevesalapot és süssük kb. 20-30 percig.

5

Vegyük ki a húst a sütőből, majd szórjuk meg frissen reszelt sajttal.

6

Tipp: Ha szeretnénk, hogy a sajt teljesen megolvadjon, tegyük a húst még két percre a sütőbe.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4