Receptek Főételek Húsos ételek Sajtos vagdalt húspogácsa

Hozzávalók

2 darab Tesco Finest friss tojás

2,5 dl tej

2 gerezd fokhagyma

10 dkg sajt

2 darab zsemle

1 fej hagyma

1 kanál pirospaprika

60 dkg darált hús (sertés)

Leírás

Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, kevés olajon megpirítom. A szikkadt zsemlét kockára vágom és leöntöm a tejjel. Ha megszívta magát, kézzel összemorzsolom. A darált húshoz adom a hagymákat, a tojásokat, a kicsavart zsemléket és a fűszereket. Összegyúrom, a maradék tejet is beledolgozom. Ha túl lágy lenne, egy kis zsemlemorzsát is adok hozzá. A sajtot nagyobb kockákra vágom. A húsmasszából pogácsákat készítek, mindegyik közepébe nyomok egy sajtdarabot, megforgatom zsemlemorzsában, a tetejét megkenem olajjal és 200 °C-os sütőben, félig megsütöm. Ekkor megforgatom, a tetejét megkenem olajjal és szép pirosra sütöm. Főzelékre feltétnek és körettel is finom. Megjegyzés: Mivel hidegen is nagyon jó íze van, ezért rúdban is lehet sütni. A közepébe sajtcsíkot teszek és nem túl duci rudakat készítek. Hidegen, jól lehet szeletelni.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4