Receptek Gyerekmenü Előételek Sárgabarackleves

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

2 dl tejszín

15 dkg porcukor

1 csipet őrölt fahéj

1 darab citrom héja

2 darab szegfűszeg

1 dl fehérbor

0,6 kg sárgabarack (konzerv)

Leírás

A sárgabarackot kimagozzuk, meghámozzuk, negyedrészét apró kockákra vágjuk. Mélyebb üveg- vagy porcelántálba halmozzuk, kb. 5 dkg porcukorral megszórjuk, és 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A többi barackot feldaraboljuk, és a maradék 10 dkg porcukorral, a szegfűszeggel, a fahéjjal, a fehérborral és a reszelt citromhéjjal 1 l vízben puhára főzzük, majd kicsit lehűtjük. Alaposan átturmixoljuk és kihűtjük. Hozzáadjuk a bort, a tejszínt, csipetnyi sót, és jól összekeverjük. Beletesszük a kockára vágott barackot, megkeverjük, és legalább fél órára hűtőbe tesszük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4