Receptek Főételek Húsos ételek Sárgabarackos csirkecomb

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

5 kanál Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 fej hagyma

szegfűszeg

1 kk koriander (mag)

1,5 dl bor (édes tokaji)

1 kg csirkehús (felsőcomb)

1 üveg baracklekvár (jó minőségű)

1 kk római kömény (római)

Leírás

A csirkecombokat besózzuk. A hagymát apró kockákra vágjuk, és az olívaolajon megdinszteljük egy csipetnyi sóval. A római köményt, koriandert és szegfűszeget egy tiszta serpenyőben picit megpirítjuk, amíg illatos nem lesz. Ezután mozsárban vagy kávédarálóban összetörjük. A hagymát elkeverjük a lekvárral, borral, fűszerekkel. Lehet bele ízlés szerint chilit, gyömbért és fokhagymát is tenni. Beleforgatjuk a mártásba a combokat, majd egy serpenyőben lefedve a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 1 óra alatt sül meg, de félidőben vegyük le róla a fedőt, hogy szép színt kaphasson a teteje. Rizzsel, vagy zöldsalátával tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4