Receptek Főételek Húsos ételek Sertésfilé tavaszi zöldségekkel

Hozzávalók

800 g sertés hús

250 g zöldségkeverék

2 kanál vaj vagy margarin

800 ml húsleves alaplé

200 ml vörösbor

1 csokor petrezselyem

só és bors

Elkészítés

1

Mossuk meg a húst, sózzuk és fűszerezzük. Tisztítsuk meg a zöldségeket és vágjuk nagyjából egyenlő darabokra. Tegyük őket egy fazékba, adjuk hozzá a húslevesalapot és főzzük kb. 20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak

2

Vegyük ki a zöldségeket a fazékból, adjunk egy kis vajat a leveshez és készítsünk belőle sűrű mártást. Tegyük vissza a zöldségeket, adjunk hozzá petrezselymet, sót, fűszereket.

3

Grillezzük a húst mindkét oldalán két percig, utána lassú tűzön további hét percig. Ügyeljünk arra, hogy a hús puha maradjon.

4

Vegyük ki a kész húst a serpenyőből és tartsuk melegen. Használjuk a hús kisült zsírját, adjuk hozzá a bort, főzzük sűrűre. Vágjuk fel a sertéshúst, tálaljuk zöldségekkel, öntsük le a zsírból és borból készült mártással.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4