Receptek Főételek Húsos ételek Sertéssült almamártással

Hozzávalók

3 kanál Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 dl víz

3 kanál cukor

6 gerezd fokhagyma

1 darab Tesco Finest San Marzano paradicsom

1 fej vöröshagyma

1 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

4 darab alma

1 darab citrom

1 dl tejszín

1 darab paprika

1 csipet őrölt fahéj

1 csokor bazsalikom

1 dl fehérbor

1 mk pirospaprika

2 kanál keményítő

1 csokor snidling

1 kg sertés lapocka

Leírás

A sertéshúst deszkára rakjuk és a lelógó részeket levágjuk róla. A sót kikeverjük a borssal, pirospaprikával és a felaprított zöldfűszerekkel. Bedörzsöljük vele a húst és olajozott tepsibe rakjuk. Mellé rakjuk a felvágott paradicsomot, paprikát, fokhagymát és vöröshagymát. Meglocsoljuk vízzel és letakarjuk alufóliával. Előmelegített sütőben megsütjük, kb.100-120 perc alatt. A végén alufólia nélkül süssük, hogy szép színe legyen. Az almákat meghámozzuk és kockára vágjuk. Vizet forralunk cukorral és belerakjuk az almakockákat. Puhára főzzük, közben fahéjjal és citromlével ízesítjük. A végén, hozzáöntjük a fehérbort és keményítővel sűrítjük. Tejszínnel dúsítjuk. Tálaláskor, a felszeletelt hús alá öntjük a mártást.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4