Receptek Főételek Húsos ételek Sertésszelet fűszeres szósszal és fehérborral
Hozzávalók
4 darab sertés szeletek
2 kanál vaj
1 kanál liszt
1 kanál fűszerkeverék (ízlés szerint)
A szószhoz
2 kanál vaj
2 gerezd fokhagyma
1 kanál liszt
1 darab citrom leve
200 ml habtejszín
2 darab kakukkfű
2 csipet só és bors
125 ml száraz fehér bor
125 ml Zöldséges húslevesalap
Elkészítés
1
Egy tálban keverjük össze a lisztet a fűszerekkel.
2
Klopfoljuk a húst, szórjunk rá sót és borsot, majd forgassuk a lisztbe.
3
Melegítsünk vajat egy serpenyőben, süssük rajta a hús mindkét oldalát 3-4 percig.
4
A húst tegyük egy tálba, takarjuk le fóliával.
5
A vajat tegyük egy serpenyőbe, adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát és dinszteljük 2 percig.
6
Adjuk hozzá a lisztet és a bort, forraljuk egy percig, majd tegyük hozzá a habtejszínt és a levesalapot.
7
Főzzük három percig, míg összeáll a szósz. Adjunk hozzá kakukkfüvet, citromlevet, sót és fűszereket.
8
Tegyük a húst a szószba, végül főzzük fel az egészet.
9
Tálaljuk rizzsel vagy tésztával.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4