Receptek Főételek Tészta Sonkás rakott tészta

Hozzávalók

1 pohár tejföl

10 dkg vaj

5 darab tojás sárgája

15 dkg hagyma

1 marék zsemlemorzsa

5 darab tojásfehérje

30 dkg füstölt hús (sonka)

1 darab édesburgonya

1 csomag nagykocka

Leírás

A megtisztított, finomra vágott hagymát, a vaj felén aranybarnára pirítjuk. A sonkát apróra felkockázzuk. A tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsepegtetjük. Hozzáadjuk a reszelt édesburgonyát, pirított hagymát és a sonkakockákat. A tojássárgákat elkeverjük a tejföllel, ízlés szerint sóval, borssal. Kanalanként, kíméletesen összedogozzuk a kemény habbá vert tojásfehérjékkel. Lazán a tésztához keverjük és kivajazott, zsemlemorzsával meghintett sütőtálba simítjuk. A maradék vajat a tetejére morzsoljuk. A tetejét fóliával letakarjuk, forró sütőben, 20 percig sütjük, majd a fóliát levéve, még 10 percig pirítjuk. A sütőtálban hagyva, melegen tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4