Receptek Főételek Húsos ételek Sonkás, túrós sztrapacska

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

2 darab Tesco Finest friss tojás

30 dkg liszt

2 dl tejföl

20 dkg sonka (Kométa)

1 kg burgonya

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

8 dkg szalonna (füstölt)

30 dkg juhtúró

Leírás

A szalonnát kis kockákra vágjuk, és a saját zsírjában kisütjük. Amikor még nem pirult meg teljesen, hozzáadjuk a felkockázott sonkát, és együtt készre sütjük. A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, majd a liszttel, tojással galuska sűrűségű masszává keverjük, közben a sóval ízesítjük. Forrásban lévő sós vízbe beleszaggatjuk, mint a galuskát, és amikor feljön a víz színére, lapátkanállal kiszedjük. A forró sztrapacskát meglocsoljuk szalonnazsírral, tejföllel, és rámorzsoljuk a túrót. A tetejére a szalonnatepertőt és sonkakockákat rakunk, majd vékonyan felkarikázott metélőhagymát szórunk rá.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4