Receptek Főételek Húsos ételek Sült csirkecomb naranccsal és répával

Hozzávalók

2 darab csirkecomb

8 darab répa

1 tk kakukkfű

1 darab narancs leve

1 csipet szerecsendió

1 csipet

50 g vaj

1 kanál olaj

2 szál kakukkfű

1 adag kömény

1 adag szezámmag

Leírás

Zuzana Pavelková Šafářová, táplálkozási tanácsadó: „A zöldségek közül a legédesebb a sárgarépa, ezért biztos, hogy a gyerekek megeszik. Bátran elkészítheti vajon is.  A sárgarépa A-provitamint tartalmaz, melyből a szervezet a  zsírban oldódó A-vitamint állítja elő. Az A-vitamin erősíti a látást, az ellenállóképességet, a csontok növekedését, gyorsítja a gyógyulási folyamatokat és jót tesz a bőrnek. Gyerekeknél ajánlom a só mellőzését, a zöldség már tartalmazza a káliumhoz megfelelő arányú nátriumot.  A szerecsendióval is legyen óvatos, az emésztés elősegítésére ebből elég egy csipetnyi és a felfúvódást is megakadályozza.“

Elkészítés

1

Tegyük egy serpenyőbe a csirkecombot, ízesítsük sóval, öntsünk rá egy kis olajat. Tegyünk rá vajat, köményt, majd süssük 180 fokon 45 percig.

2

Tisztítsuk meg a répát, majd azt is süssük meg olajban.

3

Adjunk hozzá sót, szerecsendiót, kakukkfüvet és vizet.

4

Pároljuk 15 percig.

5

Amikor megpuhult a répa, öntsük le róla a vizet.

6

Adjunk hozzá narancslevet, vajat és süssük tovább a répát.

7

Szórjuk meg szezámmaggal.

8

Tálaljuk együtt a sült csirkecombot és a répát.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4